Катарският външен министър за скандала в ЕП: Не ни замесвайте, вижте себе си

"Обвиненията срещу страната са безпочвени", убеден е Мохамед бин Абдул Рахман Ал Тани

19.01.2023 | 15:07 Редактор: Петя Кръстева
Катарският външен министър за скандала в ЕП: Не ни замесвайте, вижте себе си

Катарският министър на външните работи Мохамед бин Абдул Рахман Ал Тани смята, че страната му не трябва да бъде замесвана в корупционния скандал в Европейския парламент за търговия с влияние, предаде Ройтерс.

Разследването по случая продължава. Ал Тани отрече обвиненията срещу Катар, като заяви, че те са безпочвени.

Най-големият политически скандал в ЕС от десетилетия е по подозрения за подкупване на политици, представители на Европейския парламент и неправителствени организации от страна на Катар и Мароко с цел осигуряване на влияние върху решения, вземани от ЕП, пише БТА.

"Като държава Катар сме 100% сигурни, че тези обвинения срещу нас нямат основания. Не сме видели нищо от белгийските власти. В момента тече разследване. Трябва да видим, трябва да изчакаме, докато то приключи", каза катарският външен министър пред американската телевизия Си Ен Би Си.

"Това е проблем, който се случва в Европа - в европейска институция. По-добре е за европейците да обърнат внимание на собствената си институция, да предприемат всичко необходимо, което се изисква от тях и да не намесват името на държавата ни в този случай", обобщи той.

Снимка: БГНЕС