400 лицеви опори без почивка и без вода - деца в болница след тренировка в училище

Главният треньор по футбол - Джон Харел, е пуснат в отпуск

18.01.2023 | 15:13 Редактор: Искра Ангелова
400 лицеви опори без почивка и без вода - деца в болница след тренировка в училище

Родители на футболисти от гимназия в Тексас, които се нуждаели от медицинска помощ заради изтощителна отборна тренировка заявиха, че са ужасени от отношението към децата им.

Учениците са били принудени да направят близо по 400 лицеви опори без почивка за вода, казва д-р Осехотуе Окоджи, родител на един от учениците, на когото се е наложило да отиде в болница.

"Това беше кошмарна седмица", каза тя пред CBS News, цитирана от БГНЕС.

Главният треньор по футбол в училището Джон Харел е пуснат в отпуск.

Според д-р Окоджи повече от дузина играчи е трябвало да отидат в болница след тренировката в гимназията "Рокуол-Хит" в Хийт, Тексас.

Тя заяви, че синът ѝ се е прибрал от извънсезонната тренировка преди две седмици с болки и не можел да вдигне ръцете си.

Поставена му е диагноза рабдомиолиза - медицинско състояние, което включва разграждане на мускулната тъкан, което води до отделяне на вреден протеин в кръвта, каза тя. Прекарал е една седмица в болницата, преди да се прибере у дома.

"Рабдомиолизата не "пада от небето". Обикновено се дължи на преумора и не е често срещано явление", каза тя.

В писмо, разпратено до родителите на спортистите в Twitter, директорът на гимназията в Рокуол-Хийт Тод Брадфорд заяви, че на 9 януари няколко родители са съобщили, че децата им се нуждаят от медицинска помощ, след като три дни преди това са били "задължени да изпълняват множество лицеви опори" по време на тренировка през януари.

Училището, което се намира на около 40 км. от Далас, заяви, че наема независима трета страна, която да разследва инцидента, в допълнение към пускането на главния треньор по футбол в административен отпуск в очакване на резултатите.

Снимка: БГНЕС