Русия обстрелва 25 района в Донбас, дълбоки реформи във въоръжените сили

Шойгу посети войски, участващи в боевете в Украйна

17.01.2023 | 22:45 Редактор: Искра Ангелова
Русия обстрелва 25 района в Донбас, дълбоки реформи във въоръжените сили

Русия обстрелва 25 мишени в района на Донбас, два дни след масираните удари, които нанесе по големи градове в Украйна, включително Киев и Днепропетровск.

Русия поднови артилерийския обстрел в Донбас, където са атакувани 25 населени места в района на Бахмут и Авдеевка. Руските сили обстрелват и североизточните райони Харков и Суми, както и южния Херсон, съобщи украинският генерален щаб.

Междувременно Москва обяви, че до 2026 г. във въоръжените сили ще бъдат извършени дълбоки реформи, включително промени в числеността на личния състав и административна реформа.

Министерство на отбраната в Москва уточни, че се предвижда броят на военнослужещите във въоръжените сили да се увеличи до 1,5 милиона души.

"Само укрепвайки ключовите структурни компоненти на въоръжените сили е възможно да гарантираме военната сигурност на държавата и да защитим новите региони и обектите от критичната инфраструктура на Руската федерация", каза военният министър Сергей Шойгу на съвещание със заместниците си в министерството, с главнокомандващите на видовете въоръжени сили на Русия, родовете войски и военните окръзи, цитиран от "Труд".

Министърът обърнал особено внимание върху това, че всички мерки трябва да бъдат обединени в комплексен план за увеличение на числеността на личния състав във въоръжените сили на Русия и да бъдат синхронизирани със сроковете за доставка по държавни отбранителни поръчки на въоръжения, военна и специална техника и материални средства, със строителството на инфраструктура за разполагане на войските и с осигуряването им със съответните ресурси.

Шойгу освен това посети войски, участващи в боевете в Украйна, съобщи подчиненото му ведомство.

"Той благодари на военнослужещите, които мъжествено изпълняват задачите в зоната на специалната военна операция и им връчи държавни отличия за проявена самоотверженост и героизъм", посочи Министерството в социалната мрежа Telegram, но без да даде подробности кога и къде е бил Шойгу.

Снимка: БГНЕС


1
3 rate up comment rate down comment 0
10
преди 1 година
Близо 10 Години ще продължи войната с повече от милион мъртви,колко трябва да загинат за да бъде задоволен Кръволокът Путин? Сигнализирай за неуместен коментар