Русия атакува Харков и Запорожие, предупреждение за въздушни атаки има в 6 региона

В Харков метрото е преустановило работа, а някои квартали са останали без ток

14.01.2023 | 10:25 Редактор: Ирена Бакърджиева
Русия атакува Харков и Запорожие, предупреждение за въздушни атаки има в 6 региона

В сутрешните часове на деня руските сили са нанесли удари в различни части на Украйна, включително срещу Харков, предава Укринформ, като се позовава на местните власти. Предупреждение за въздушна атака бе задействана в шест региона в Източна Украйна.

Ръководителят на Харковската областна военна администрация Олег Синегубов съобщи за обстрела на града и прилежащите му райони. "Внимание, жители на Харков и региона. Скрийте се в убежищата. Окупаторите отново нанасят удар!", написа Синегубов в канала си в Telegram.

По-късно кметът на Харков Игор Терехов съобщи за четири атаки с руски С-300 по инфраструктурата на индустриалния район на града.

"Сутрешен обстрел на Харков. По предварителни данни четири удара с ракети С-300 в индустриалния район, насочени към инфраструктурата. По отношение на жертвите и разрушенията изясняваме информацията", написа на свой ред Техеров.

Украинското издание "Страна" съобщава, че след атаката метрото в града е преустановило работа, а някои квартали са останали без ток. За експлозии съобщиха и жителите на град Запорожие, пише "Фокус".

"Сутринта врагът отново атакува Запорожие. В момента се уточнява информацията за експлозиите, чути от жителите на града", написа изпълняващият длъжността кмет на града Анатолий Куртев.

Снимка: БГНЕС