Британската армия: Хари не трябваше да разказва как и кого е убил

Все още няма реакция от Бъкингамския дворец

08.01.2023 | 19:04 Редактор: Елеонора Танева

Принц Хари с нови скандални разкрития. В автобиографията си той разказва как е убил 25 талибански бойци по време на мисия в Афганистан. Реакция дойде от британската армия и талибаните, но не и от Бъкингамския дворец.

Сред всички разкрития на херцога на Съсекс най-спорен се оказа откъс, в който Хари разказва за военната си служба в Афганистан. Той описва как е убил 25 талибански бойци, оприличавайки жертвите си на шахматни фигури.

Според бившия кралски командос Бен Макбийн принцът е нарушил неписано правило да се мълчи за военни мисии в чужди държави и по този начин е изгубил репутацията си сред военните.

"Някои неща - дори и да му са се случили - е трябвало да останат само между него и семейството му. Не беше нужно да знаем как и кого е убил. Разбирам защо иска говори, но някои подробности - Хари можеше да запази за себе си", заяви бивш кралски командос Бен Макбийн.

Реакция дойде и от талибаните. Високопоставен техен представител написа в Twitter: "Господин Хари, онези, които убихте, не бяха шахматни фигури, а хора със семейства, които чакаха завръщането им". 

Мемоарите на Хари, озаглавени "Резервен", трябва да бъдат пуснати на пазара официално във вторник. Преди публикацията се очаква да излязат и няколко интервюта с Хари за американски и английски телевизии, в които принцът рекламира книгата си. Кралското семейство все още не е коментирало последните разкрития.

Вижте повече в репортажа на Здравко Черкезов.


1
2 rate up comment rate down comment 1
командоси
преди 1 година
Ето това са Британските герои! Заедно с американските си братя, сеят свободата и демокрацията по целия свят! ...Дори където не я искат.... Сигнализирай за неуместен коментар