Зеленски: Никакво спиране на огъня, докато Русия не се изтегли от окупираните територии

Използват Рождество като прикритие, за да спрат движението ни в Донбас, заяви украинският държавен глава

06.01.2023 | 08:01 Редактор: Вяра Димова

Украйна заяви, че няма да има спиране на огъня, докато Русия не изтегли силите си от окупираните украински територии.

По-рано руският президент Владимир Путин разпореди прекратяване на огъня по цялата линия на съприкосновение в зоната на бойните действия в Украйна, което да е в сила от 12 ч. днес до 24 ч. на 7 януари. Така държавният глава откликна на призива на патриарх Кирил за коледно примирие.

Руският президент Владимир Путин използва така нареченото "примирие", за да попречи на движението на украинската армия на изток. Това коментира във вечерното си видеообръщение украинският държавен глава Володимир Зеленски.

"Сега искат да използват Рождество като прикритие, за да спрат за малко движението на нашите момчета в Донбас и да докарат по-близо до нашите позиции техника, боеприпаси и мобилизирани военни. До какво ще доведе това? Само до поредното увеличение на загубите. Целият свят знае, че Кремъл използва паузите във войната, за да я продължи с нова сила", заяви Зеленски.

Той се обърна и към руските граждани с думите: "Войната ще приключи или когато вашите войници се изтеглят, или когато ние ги прогоним".

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
Ами Нова Година???
преди 1 година
Защо за Нова година руснаците не поискаха примирие? Защо? Освен това и в Украйна, и в Русия всички не честват Коледа сега? Някои въобще не честват Коледа - мюсюлмани и будисти, а те в Русия са около 25% от населението. Освен това Кирил (ОНЗИ ДЕТО СТРОГО ГЪЛЧА НАШИЯТ ДЪРЖАВЕН ГЛАВА) не е свещеник, той е служещ. Как така той поема тази инициатива ??? Сигнализирай за неуместен коментар