Зеленски: Русия планира продължителни атаки с ирански дронове

Целта - да изтощи Украйна

03.01.2023 | 07:01 Редактор: Тодор Петров

Русия планира продължителни атаки с ирански дронове, за да изтощи Украйна. Това заяви във вечерното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски. Опасенията идват след украинската ракетна атака в миньорския град Макеевка, в окупираната Донецка област, където, според Киев, са били убити стотици руски войници. 

Ракетата е ударила сградата на местно училище, превърната в импровизирана казарма в първите минути на новата година. В нея е имало наскоро мобилизирани руски войници. По-късно Министерството на отбраната в Москва потвърди, че временни казарми са били ударени с ракети, а при атаките са загинали 63-ма души. 

С тази цифра обаче не са съгласни даже руските военни кореспонденти, които пишат, че загиналите са много повече - поне между 100 и 200 души. Ако бъде официално потвърден мащабът на жертвите, това може да се окаже една от най-смъртоносните атаки за руската страна от началото на войната. Руски депутати поискаха наказание за военното командване на страната.

Междувременно стана ясно, че Украйна и Европейският съюз ще проведат среща на върха в Киев на 3 февруари, за да обсъдят финансовата и военната подкрепа за страната.

Снимка: БГНЕС


2
0 rate up comment rate down comment 0
Дали
преди 1 година
А дали ще могат да противодействат на ядрените зривове,с тези далобойни снаряди? Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
РУСКАТА ТАКТИКА
преди 1 година
ОТ РУСКАТА ТАКТИКА ЩЕ ИМА ПОЛЗА, АКО ЗАПАДНИТЕ КУ....... НЕ ДАДАТ ДЪЛГОБОЙНИ РАКЕТИ НА УКРАЙНА. АКО Й ДАДАТ, СЛЕД ТОВА РУСИЯ КАПИТУЛИРА. Сигнализирай за неуместен коментар