Ръководител на украинското разузнаване: Русия е в задънена улица, ще обяви мобилизация

"Конфликтът в Украйна бележи огромна промяна по отношение на публикуването на разузнавателни данни", смята Джеръми Флеминг

29.12.2022 | 14:14 Редактор: Петя Кръстева
Ръководител на украинското разузнаване: Русия е в задънена улица, ще обяви мобилизация

"Боевете в Украйна в момента са в задънена улица, тъй като нито Украйна, нито Русия могат да постигнат значителен напредък", заяви ръководителят на украинското военно разузнаване в интервю за BBC, докато Киев чака по-модерни оръжия от западните съюзници. Кирило Буданов заяви, че Русия "сега е напълно в задънена улица", понасяйки значителни загуби и смята, че Кремъл е решил да обяви нова мобилизация на наборниците. Той допълни, че украинските сили все още не разполагат с ресурси, за да продължат напред в множество области. 

"Не можем да победим руснаците убедително на всички фронтове, нито пък те могат. Очакваме с нетърпение нови оръжейни доставки и пристигането на по-модерни оръжия", изтъкна Буданов. 

По-рано този месец след серия от руски поражения украински официални лица предупредиха за възможността от нова сухопътна офанзива на Москва откъм Беларус в началото на 2023 година. Според тях това може да означава втори опит да се превземе столицата Киев. Буданов обаче смята, че руското активизиране в Беларус, включително придвижването на хиляди войници, е по-скоро опит да се отклони вниманието на украинските въоръжени сили от бойните полета на юг и изток, предаде БНР.

В друго интервю за BBC ръководителят на британските разузнавателни служби Джеръми Флеминг заяви, че конфликтът в Украйна бележи огромна промяна по отношение на публикуването на разузнавателни данни. Флеминг допълни, че актът на разсекретяване на разузнавателни данни е "доста трудно решение в много отношения', защото са положени много усилия за събирането на информация.

Снимка: БГНЕС


1
2 rate up comment rate down comment 1
ХА ХА ХА
преди 1 година
Много е смешно това как някои хора си мислят че Русия губи войната.Никаква мисъл няма от тяхна страна :D Сигнализирай за неуместен коментар