Заводите в Русия работят под пара и записват рекорден ръст на производството

Заетостта се покачва с най-бързия си темп

29.12.2022 | 17:18 Редактор: Вяра Димова
Заводите в Русия работят под пара и записват рекорден ръст на производството

Вътрешното търсене в Русия компенсира спада в износа на страната и подпомогна ръста на производството през декември, показаха данните от частно проучване, коeто доведе до най-бързия месечен ръст в заетостта в сектора от над 21 години, пише Ройтерс.

Индексът на мениджърите по поръчките (PMI) на S&P Global се свива леко от 53,2 пункта през ноември до 53 пункта през декември, задържайки се над границата от 50 пункта, разделяща повишение от понижение. Резултатът през ноември бе най-високият от януари 2017 г. насам.

"По-високите нива на производство са свързани с още един месечен ръст в новите поръчки и с придобиването на нови клиенти", обясняват от S&P Global.

Заетостта се покачва с най-бързия си темп от септември 2001 г. Спадът в новите поръчки за износ обаче натежа на общия ръст на продажбите, посочват съставителите на проучването, приписвайки спада в търсенето от чуждестранни клиенти на санкциите срещу Москва вследствие войната в Украйна.

Санкциите на Запада и масовото напускане на големи корпорации на страната доведоха до забавяне в логистиката и до недостиг на материали тази година.

Четете повече по темата в investor.bg.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
Гош
преди 1 година
Да бе през соца навсякъде се бачкаше яко и се преизпълняваше плана, петилетката за три години и накрая ко стана!? Целия соц лагер беше фалирал и най вече ламтеше за нещо западно! Ще я видим империята на злото след 10/15 годинки ако до тогава не се е разпаднала за пореден път. Сигнализирай за неуместен коментар