Хора умират от студ в колите си в САЩ, властите: Водим война с майката природа

Най-малко 38 са загиналите от снежната буря

26.12.2022 | 13:24 Редактор: Елеонора Танева

Най-малко 38 са жертвите на арктическите студове в Съединените щати и Канада. В Щатите загиналите са 34, а най-тежко засегнатият град е Бъфало в щата Ню Йорк.

В Канада четирима души са загинали, след като автобус е претърпял инцидент на заледен път в западната провинция Британска Колумбия. Около 200 000 домакинства бяха без ток на Коледа. 

"Водим война. Това е война с майката природа. Тя ни удря с всичко, което има. Това ще остане в историята като най-разрушителната буря в дългата история на Бъфало, в която е имало много битки и много големи бури", заяви областният управител Кати Хокул.

Хиляди полети бяха отменени и мнозина не успяха да се видят с близките си. Предупреждението за студ важи за 55 млн. американци. Обхватът на зимната буря е безпрецедентен – от Канада до Рио Гранде на юг. 

На места снежната покривка е 1,2 метра. Четири от жертвите са били открити в блокирана от снежните навявания кола. Пътищата са непроходими. Ветровете са много силни, а в резултат на тях се образуват истински снежни дюни. 

Снимка: БГНЕС


1
4 rate up comment rate down comment 1
Украинка
преди 1 година
Хората, не са виновни, но ще плащат за греховете на конгресмени.дано Байдьн ще плати за греховете си. Дай господ. Сигнализирай за неуместен коментар