Руски командир е убит с чук заради дезертиране на военните му

Съпругата на Виктор Севалнев записала последното му обаждане, преди да върнат съпруга ѝ мъртъв

05.12.2022 | 11:54 Редактор: Елеонора Танева
Руски командир е убит с чук заради дезертиране на военните му

Рускиня получи тялото на мъртвия си съпруг с разбит череп. Нямаше да е нещо неочаквано по време на война, ако смъртта му не се оказа дело на руски военни.

Според руското издание The Insider на 20 ноември редник Виктор Севалнев, който командва 7-а мотострелкова рота на така наречената народна милиция "ЛНР", се обадил на съпругата си Лилия и ѝ казал, че го водят на разстрел. Командването решило да го екзекутира, защото войниците от ротата му дезертирали.

"Днес аз, утре друг, това е всичко. Те ни имат за материал за клане. Министерството на отбраната стреля по хора. Те знаят, че ние сме "Груз 200", нищо не сме. Искам да се върна там, където бях, но не ми позволяват. Ако знаех, че е такава война... Аз съм Севалнев Виктор Анатолиевич, роден на 27 септември 1979 г. Не изпращайте хора тук, това е достатъчно. Те искат да убият всички", казал Виктор в последния си телефонен разговор със съпругата си, информира "24 часа".

Тя е записала обаждането и записът е предаден на журналистите от The Insider.

На 1 декември чиновник от руското министерство на отбраната е съобщил на съпругата, че мъжът ѝ е загинал в ДНР на 25 ноември от рани от шрапнел и силен удар в главата.

Севалнев е вербуван от представители на ЧВК "Вагнер" в колонията, където излежава присъдата си. Първо, "вагнерианците" вербуват сина му Олег, който е в затвора в същата колония. Мъжът умира и баща му отива на война. Подписва договор с Министерството на отбраната и през нощта на 3 срещу 4 октомври е транспортиран от колонията до мобилизационен лагер в Луганска област.

Снимка: БГНЕС


1
3 rate up comment rate down comment 1
Дъртия кашик
преди 1 година
Редник командващ танкова рота?!?!?!Аре стига до тук се чете тая партенка на нашия *** Христо Грозев. Някои хора сме ходили в казарма. Същия тоя стана известен че се опита за 20000$ да отвлече СУ-34 заедно с пилота. Тоест се опита да лови маймуни с трици и стана за смях пред цял свят. Сигнализирай за неуместен коментар