Все повече британци негодуват от Brexit, младите хора искат да са част от ЕС

Сунак е категоричен: Под мое ръководство Обединеното кралство няма да преследва никакви отношения с Европа

24.11.2022 | 07:30 Редактор: Елеонора Танева
Все повече британци негодуват от Brexit, младите хора искат да са част от ЕС

Ново проучване във Великобритания, наблюдавано от британския изборен гуру професор Джон Къртис, показва, че британците отхвърлят Brexit с 57% срещу 43%. Миналата седмица YouGov Plc съобщи, че рекордните 56% от анкетираните сега смятат, че Brexit е бил погрешен. Около 19 % от гласувалите за Brexit сега съжаляват за избора си, съобщи YouGov.

"С всяка кохорта от 18-годишни, които влизат в избирателната система, се увеличават хората, които подкрепят ЕС", коментира Къртис.

Британският премиер Риши Сунак набързо попари надигащата се вълна от привърженици на Brexit.

"Под мое ръководство Обединеното кралство няма да преследва никакви отношения с Европа, които разчитат на привеждане в съответствие със законите на ЕС", заяви Сунак на годишната конференция на Конфедерацията на британската индустрия. 

Според Службата за бюджетна отговорност Brexit ще намали БВП на Обединеното кралство с 4% в дългосрочен план. Анализ на Bloomberg Economics показва, че Обединеното кралство изостава от търговските резултати на други големи държави преди пандемията - и не успява да се включи напълно във възстановяването след това.

Четете повече по темата в bloombergtv.bg.

Снимка: БГНЕС