Руска ракета уби бебе след атака на родилен дом в Запорожка област

Зеленски: Терористичната държава продължава да води война срещу цивилните

23.11.2022 | 10:36 Редактор: Тодор Петров

Новородено бебе е убито при руски ракетен удар в Украйна, поразил тази нощ родилен дом в град Вилнянск в Запорожка област. Майката на загиналото бебе и един лекар са били извадени изпод отломките.

Жената е ранена, написа в Twitter украинският президент Володимир Зеленски. Украинските спасителни служби публикуваха видео, в което се вижда как спасители се опитват да извадят затрупан наполовина мъж от руините на двуетажната сграда, в която се намирало родилното отделение. Сградата е била част от градския болничен комплекс.

"Терористичната държава продължава да води война срещу цивилните. Врагът още веднъж реши да се опита да постигне чрез терор и убийство онова, което не успя да постигне за девет месеца", заяви Зеленски.

Междувременно правителството на Украйна обеща да създаде подслони, които да предоставят отопление и вода за нуждаещите се хора през зимата заради разрушената енергийна инфраструктура. По-рано Европейският съюз преведе на Украйна 2,5 милиарда евро заради недостиг на електроенергия

Снимка: БГНЕС