Южнокорейското разузнаване изнесе интересни данни за дъщерята на Ким Чен Ун

Преди няколко дни тя беше показана за първи път пред медиите

22.11.2022 | 13:05 Редактор: Ваня Кузманова
Южнокорейското разузнаване изнесе интересни данни за дъщерята на Ким Чен Ун

Дъщерята на севернокорейския лидер Ким Чен Ун, която преди няколко дни беше показана за първи път пред медиите, е второто дете на Ким и е на около 10 години. Това съобщи пред депутати южнокорейската разузнавателна агенция, след като се появиха спекулации около появата на детето, предаде Асошиейтед прес.

В събота Северна Корея съобщи, че предишният ден Ким е наблюдавал изстрелването на най-мощната междуконтинентална балистична ракета на страната "Хвасон-17"заедно със съпругата си И Сол-джу и тяхната "любима дъщеря". Държавните медии разпространиха снимки, на които се вижда как Ким, хванал за ръка малко момиче, облечено в бяло палто, с червени обувки, минава покрай масивната ракета и после наблюдава излитането ѝ.

На брифинг при закрити врата в парламентарна комисия Националната разузнавателна служба на Южна Корея заяви пред депутатите, че се смята, че това е второто дете на Ким, на име Джу-е и на възраст около 10 години, заяви Ю Сан Бум, един от депутатите, присъствали на срещата.

Представители на водещата южнокорейска разузнавателна агенция заявиха, че не могат да потвърдят коментарите. Обикновено службата нито потвърждава, нито отрича съдържанието на закритите брифинги, които прави в парламента.

Появилата се на обществено място дъщеря на Ким явно е неговото дете, което пенсионираната звезда от НБА Денис Родман каза, че е видял по време на пътуването си до Пхенян през 2013 г. Тогава Родман заяви пред британския в. "Гардиън", че двамата с Ким са прекарали "прекрасна почивка край морето" със семейството на лидера и баскетболистът е държал на ръце малката му дъщеря, наречена Джу-е, информира БТА.

Това беше първият път, когато Северна Корея официално потвърди, че лидерът ѝ има дъщеря, но не разкриха възрастта, името и други подробности за нея.

Снимка: БГНЕС