Блинкен: Отговорността за трагичния инцидент в Полша е на Русия

"Русия усети, че светът няма да се примири с отказ от споразумението за зърното", подчерта държавният секретар на САЩ

17.11.2022 | 20:24 Редактор: Петя Кръстева
Блинкен: Отговорността за трагичния инцидент в Полша е на Русия

"В крайна сметка Русия носи отговорност за падането на ракета в Полша", заяви държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен, цитиран от Франс прес.

"Какъвто и да е изходът от разследването, знаем, че в крайна сметка отговорността за този трагичен инцидент е на Русия", изтъкна той в Банкок.

Държавният секретар е в тайландската столица, за да участва в Азиатско-тихоокеанския форум за икономическо сътрудничество.

Антъни Блинкън коментира и удължаването на срока на сделката за износ на зърно от Украйна през Черно море, пише БТА.

"Очевидно Русия усети, че светът няма да се примири с отказ за удължаване на срока на споразумението," подчерта Блинкен, цитиран от Ройтерс.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Колкото Хитлер се задоволи със заграбеното до 1941, толкова и Кремълската Хунта ще прояви реализъм. Философията на Кремъл е насилие, изнудване и заплахи. Следователно, АКО ЕВРОПА И АМЕРИКА ДЕЙСТВИТЕЛНО ИСКАТ МИР ??? 1.Трябва да подкрепят Украйна да изтика Кремълските окупатори извън 1991год. граници на Украйна ! 2. Да се приеме Украйна в НАТО и се превърне в ЗАЩИТЕН БАСТИОН, който да напомня на Русия, че ако иска да съществува, трябва да се държи цивилизовано. Сигнализирай за неуместен коментар