Зеленски награждава военни в Херсон, Песков се гневи - това е руска територия

Множество цивилни се събраха, за да приветстват украинския президент

14.11.2022 | 13:46 Редактор: Елеонора Танева

Володимир Зеленски посети освободения град Херсон. Украинският президент се срещна с военни и ги награди дни след като руските сили се изтеглиха от южния украински град.

Войниците бяха строени на централния площад в града, множество цивилни се събраха, за да приветстват Зеленски.

В същото време говорителят на Кремъл Дмитрий Песков изрази възмущението си от пристигането на президента на Украйна в освободения от нашествениците Херсон. Той подчерта, че това е руска територия, пише "Украинская правда".

По-рано Зеленски съобщи, че стотици руски военни престъпления са открити в областта. Разследващите вече са документирали повече от 400 - след откритите тела на военни и цивилни.

"Руската армия е оставила след себе си същата жестокост, както и в други региони на страната", каза Зеленски. По думите му, след края на руската окупация продължават арестите на руски войници и наемници.


2
4 rate up comment rate down comment 0
Никола
преди 1 година
Анонимчо, едно е жертви войници, друго е да кастрираш с макетно ножче завързан човек, каквото видео се въртеше, както и да убиваш/изтезаваш цивилни Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 5
анонимен
преди 1 година
От кога жертвите в една война са дело на военно престъпление? Дали украинци или руснаци какво би трябвало да ги правят телата на загиналите? Разбира се че ще ги заравят в масови гробове. На война като на война... Сигнализирай за неуместен коментар