Мощен взрив в Истанбул: Има жертви и ранени, подозират терористична атака (+ВИДЕО)

На мястото са изпратени линейки за оказване на медицинска помощ

13.11.2022 | 16:32 Редактор: Петя Кръстева

Мощен взрив избухна на пешеходната туристическа улица "Истиклял" в Истанбул, има жертви, съобщи турската телевизия TRT. Причината за инцидента засега не е известна, пише БГНЕС. 

На мястото са изпратени линейки за оказване на медицинска помощ на ранените, чийто брой не се съобщава. Най-малко 11 души са ранени при експлозията, според Си ен ен Тюрк.

Терористичен акт е една от версиите в разследването на експлозията, станала на пешеходната туристическа улица "Истиклял" в Истанбул. Това се казва в съобщение, публикувано в Twitter на страницата на новинарския портал "Майнет".

След взрива се анализират записите от всички видеокамери. Води се оглед, за да се установи къде е оставена чантата, пълна с експлозив. Не се изключва и версията за терористичен акт. Според вестник "Йени Шафак" главната прокуратура на Истанбул е започнала разследване на експлозията и опцията за атентат се разглежда като една от версиите.

Губернаторът на провинция Истанбул Али Йерликая съобщи по-рано, че експлозията е избухнала в квартал Бейоглу около 16:20 часа. Има загинали и ранени, броят им се установява. Първоначлано бе съобщено за 11 ранени.

В същото време властите наложиха временна забрана за публикуване на новини за експлозията.