Кулеба: Печелим битки на терен, но войната продължава

"Нападенията срещу мирни граждани са крайно осъдителни", смята премиерът на Австралия

12.11.2022 | 08:36 Редактор: Петя Кръстева
Кулеба: Печелим битки на терен, но войната продължава

Украинският външен министър Дмитро Кулеба заяви, че "войната продължава" и след успеха при отвоюването на град Херсон от руските нашественици.

Украинският национален химн прозвуча в Херсон, след като Москва изтегли силите си от града - първият голям градски център, който падна, след като президентът Владимир Путин нареди инвазията през февруари.

В речта си на срещата на върха на страните от Югоизточна Азия в Камбоджа Кулеба заяви, че борбата за освобождение на страната ще продължи.

"Ние печелим битки на терен, но войната продължава", каза той пред репортери в Пном Пен.

По-рано Кулеба благодари на Австралия за подкрепата - 440 млн. долара предимно военна помощ - по време на двустранна среща с министър-председателя Антъни Албанезе в рамките на срещата на върха, съобщи БГНЕС.

"Докато войната продължава и виждаме, че Русия мобилизира все повече наборни войници и внася все повече оръжия в Украйна, разбира се, ще продължим да разчитаме на вашата постоянна подкрепа", обърна се Кулеба към Албанезе.

Премиерът на Австралия подчерта, че продължаващите "нападения срещу цивилни граждани на Украйна от страна на силите на Путин са крайно осъдителни".

Снимка: БГНЕС