Британците пестят все повече, компании се отказват от офисите

Корпоративните наематели продължават да се борят и с последиците от Ковид-19

08.11.2022 | 22:37 Редактор: Вяра Димова
Британците пестят все повече, компании се отказват от офисите

Растящите цени на енергията карат британските компании да се отказват от офис площи, за да спестят пари, съобщава ръководителят на една от най-големите компании в света за услуги на работното място, цитиран от Financial Times.

Компаниите обмислят по спешност как да намалят потреблението си на енергия, казва Джейкъб Аръп-Андерсен, главен изпълнителен директор на ISS, оценявана на 3 млрд. паунда компания. Разходите за енергия съставляват над 7 на сто от общите разходи за наем на офис, показват данните на компанията.

"Водехме разговорите за устойчивостта преди една година, но не можахме да спечелим подкрепата на финансовите отдели. Сега разговорите се водят от главните финансови директори", отбелязва Аръп-Андерсен.

Разходите за наемане на офис площи достигнаха най-високото си ниво в историята, като са нараснали с 13 на сто в последните 12 месеца, тъй като разходите за храна, строителни материали и печат се повишават, сочат данни на консултантската компания в областта на имотите Lambert Smith Hampton.

Четете повече по темата в investor.bg

Снимка БГНЕС