Съюзник на Путин: Русия се е намесвала в изборите в САЩ и ще продължи

"По време на нашите операции ще отстраним двата бъбрека и черния дроб наведнъж", закани се Евгений Пригожин

07.11.2022 | 21:26 Редактор: Петя Кръстева
Съюзник на Путин: Русия се е намесвала в изборите в САЩ и ще продължи

"Русия се е намесвала в изборите в САЩ и ще продължи да го прави", заяви Близък съюзник на Владимир Путин. Евгений Пригожин, бизнесмен и основател на наемническата група "Вагнер", чиито членове са в челните редици на настъплението на Москва в Украйна, направи това признание в руската социална мрежа "Вконтакте", предаде Politico.

Запитан от журналист дали Русия се е намесила в междинните избори в САЩ на 8 ноември, Пригожин отговори: "Господа, ние се намесихме, намесваме се и ще се намесваме", като добави: "внимателно, прецизно, хирургически и по наш си начин, както знаем".

Без да дава повече обяснения, той добави: "По време на нашите операции ще отстраним двата бъбрека и черния дроб наведнъж", пише БГНЕС.

Слуховете, че Пригожин - който е подложен на санкции от Вашингтон и европейските страни - е замесен във вмешателство в американските избори, не са нови. През юли Държавният департамент на САЩ обяви награда от 10 млн. долара за информация за неговото "участие в намеса в американските избори".

Снимка: БГНЕС