Обрат: Редица световни марки възобновяват доставките си за Русия

Yves Saint Laurent и Giorgio Armani са само част от тях

07.11.2022 | 11:15 Редактор: Ваня Кузманова
Обрат: Редица световни марки възобновяват доставките си за Русия

Парфюмерийните и козметичните марки Lancome, Redken, Yves Saint Laurent, Giorgio Armani и Kerastase са включени в списъка на изключенията за паралелен внос, тъй като компаниите са решили да възобновят доставките на продукти за Русия. Това съобщиха за ТАСС от пресслужбата на руското Министерство на промишлеността и търговията.

"Да, тези марки са включени в освобождаванията ѝ, съответно, по отношение на тях не се разрешава паралелен внос. Това стана възможно, благодарение на решението на компаниите да възобновят доставките на своите продукти за Русия", заявиха от министерството, цитирано от БГНЕС.

В този случай изключенията влизат в сила три месеца по-късно, което ще позволи на тези, които са закупили продукцията, да я внесат в Русия в рамките на три месеца от датата на публикуване на заповедта, подчертават от Министерството на промишлеността и търговията.

В началото на май Министерството публикува списък с повече от 50 категории стоки, които ще могат да се внасят паралелно. Тя включва разнообразни предмети: от растения до лекарства, от сапун до оръжия. Срокът на действие на механизма за паралелен внос беше удължен до 2023 г.

Снимка: Bloomberg.com