Нападателят с чук в дома на Пелоси крещял "Къде е Нанси?", диспечер от 911 чул всичко

82-годишният Пол Пелоси има фрактура на черепа, наранявания на дясната ръка и дланите

29.10.2022 | 19:00 Редактор: Елеонора Танева

Нападението над съпруга на третия най-влиятелен политик в Съединените щати, шокира Америка. Мъжът на председателя на Долната камара на американския Конгрес Нанси Пелоси се възстановява след операция, след като беше атакуван вчера сутринта с чук от мъж, който е питал "Къде е Нанси?".

По време на нападението в дома им в Сан Франциско 82-годишният Пол Пелоси е бил сам. Той успял все пак да се обади на 911 и през цялото време диспечер чувал какво се случва, както и разговора между жертвата и нападателя. 

Пелоси е опериран, има фрактура на черепа, наранявания на дясната ръка и дланите. Полицията го окачестви като опит за убийство.

"Когато полицаите пристигнаха, са открили г-н Пелоси и заподозрения да се борят за чук. Той бил отнет от натрапника, който яростно го нападнал с него. Всички трябва да са отвратени от случилото се тази сутрин", заяви началникът на полицията в Сан Франциско, Уилям Скот.

Извършителят е мъж на 42 години, който поискал да види Нанси Пелоси. Стар познайник на полицията, в профила си във Facebook той споделя крайнодесни възгледи. По време на предизборно събитие във Филаделфия президентът Джо Байдън заяви, че политическото насилие няма място в Съединените щати.

"Твърде много насилие, политическо насилие, твърде много омраза и язвителност. Какво ни кара да си мислим, че една партия може да твърди, че изборите са измама - всичко това е куп лъжи. Какво ни кара да си мислим, че това няма да развали политическия климат. 
Прекалено е, стига толкова!", заяви Байдън. 

Нападението предизвика опасения за политическо насилие в навечерието на междинните избори на 8 ноември. 

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
Смешен и жалък
преди 1 година
опит за политически ПР предизборно. По *** идея от демонократите не бях виждал.... Сигнализирай за неуместен коментар