Русия е нанесла умопомрачителен брой удари на Украйна, Зеленски видя метални чудовища

Да слушаме химна на врага на наша земя е по-страшно от вражеските ракети, заяви украинският президент

28.10.2022 | 13:50 Редактор: Искра Ангелова

На фона на ожесточените боеве на източния фронт, руските сили нанесоха нови ракетни удари по Киев и Запорожие. Украйна плаща висока цена за успехите на фронта. Русия ѝ е нанесла повече от 8 000 въздушни и 4 500 ракетни удара, обяви Володимир Зеленски. Стоейки до останките на свален дрон, посланието му беше красноречиво.

"Ще отрежем крилата на всички метални чудовища, без значение колко и откъде идват. Вражески самолети, хеликоптери и дронове ще паднат. Само украинският народ няма да падне", настоя Зеленски.

През последните две седмици Русия целенасочено обстрелва с ракети и дронове електроенергийната мрежа на Украйна, причинявайки големи щети и непрестанни спирания на тока. Украинският държавен глава отново обеща - духът на украинците няма да бъде сломен.

"Обстрелът няма да ни сломи. Да слушаме химна на врага на наша земя е по-страшно от вражеските ракети в небето ни. Не се страхуваме от тъмното", категоричен бе Зеленски.

Междувременно руският президент Владимир Путин обяви, че страната му е готова на преговори за прекратяване на огъня. За да се случи това обаче, трябвало САЩ да дадат знак за промяна на позицията на Киев.

"Много е лесно да се реши този проблем, ако Вашингтон даде сигнал на Киев да промени позицията си и да реши проблема по мирен път", подчерта руският държавен глава. Досега Зеленски многократно в отказвал да преговаря.

Вижте повече в репортажа на Здравко Черкезов.

Снимка: БГНЕС