Макрон: САЩ следват двойни стандарти при продажбите на природен газ

"Цената на синьото гориво в Европа е три до четири пъти по-висока от тази в САЩ", посочи френският президент

25.10.2022 | 10:07 Редактор: Ваня Кузманова
Макрон: САЩ следват двойни стандарти при продажбите на природен газ

С приближаването на зимата недостигът на природен газ в Европа се превръща във все по-сериозен проблем. В този момент американските съюзници продават природен газ на Европа и имат огромни печалби, навлизайки на европейския енергиен пазар. 

На 21 октомври френският президент Еманюел Макрон отново критикува САЩ, обвинявайки ги, че следват двойни стандарти при продажбите на природен газ.

Макрон заяви, че Северна Америка прави свой собствен икономически избор, т.е. да увеличи своите предимства, съобщи радио "Китай". 

"Уважавам това, но то е двоен стандарт. Цената на енергията в Съединените щати е много по-ниска от тази на други места, защото те са производители. Цената на природния газ в Европа е три до четири пъти по-висока от тази в САЩ, а държавните им субсидии за някои индустрии дори достигат 80%, което тук е забранено. Именно това се нарича двоен стандарт", подчерта френският президент.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


 


3
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 1 година
Хахахахах, не само САЩ, а и Китай и Русия правят огромни печалби и няколко по малко държави като Турция. Само не разбирам какво са ви виновни другите че вие сте оуигофрени като направихте енергийните суровини борсови стоки. Да бяхте си сключили дългосрочни договори както Китай примерно. Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Трябва да продължиме мощно със зелената енергия и да спреме всякакви емисий! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
1-н
преди 1 година
Бъдете солидарни ве, и отвъд океана е криза и им требват паре Сигнализирай за неуместен коментар