Дясната ръка на Вучич: ЕС е минало, приятелството ни с Русия е от най-голямо значение

"Връзките с Москва, Китай и други свободни държави, които ни приемат без изнудване и рекет, са бъдещето на Сърбия", смята Александър Вулин

16.10.2022 | 16:21 Редактор: Теодора Патронова
Дясната ръка на Вучич: ЕС е минало, приятелството ни с Русия е от най-голямо значение

Европейският съюз е част от миналото. Сърбия няма място там. Приятелството ни с Русия е от най-голямо значение. Без него рискуваме Сърбия да изчезне физически от картата на света. Това каза сръбският министър на вътрешните работи Александър Вулин, който се счита за един от най-доверите лица на президента Александър Вучич.

"Президентът Вучич е държавник, който води сметка за интересите на Сърбия. Той няма нужда да се изповядва пред медиите и политиците и да разказва какво ще предприеме. Той трябва да се грижи за Сърбия и сърбите, независимо от това къде живеят те. Вярвам в неговите решения и знам, че той никога няма да загуби достойнството си. В него мога да вярвам, защото никога не е взел решение във вреда на Сърбия", каза Вулин в интервю за проправителствения "Вечерние Новости".

По повод на критичния доклад за напредъка на Сърбия от страна на Европейската комисия Вулин казва следното: Не знам какво по-естествено има от това да кажеш: Няма, Няма и Няма!, когато от теб искат да признаеш Косово, да се отречеш от Република Сръбска и да въведеш санкции срещу Русия. 

"Нито един, който е обичал Русия, не е мразил Сърбия. Но, за сметка на това, всеки, който мрази Русия, мрази Сърбия. Връзките с Русия, Китай и други свободни държави, които ни приемат без изнудване и рекет, са бъдещето на Сърбия", смята още той.

"Европейският съюз като обединение е част от миналото. Със загубата на политическата си независимост страните от ЕС се превърнаха в територия, а не в държави", подчертава още дясната ръка на Вучич.

По отношение на Косово и предложението на Париж и Берлин за разрешаването на този въпрос, Вулин казва следното: Само подялбата, само физическото разделение с албанците. Само ясно очертана граница ще попречи на създаването на "Велика Албания". Тогава на дневен ред ще се постави въпроса и за обединението на сърбите, съобщи БГНЕС.

Вулин нарича косовският премиер Албин Курти "страхливец, който е готов да взима решения, които предизвикват насилие". "Напълно съм убеден, че албанците ще се опитат със сила да превземат северната част на Косово", каза още вътрешният министър на Сърбия Александър Вулин.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
4 rate up comment rate down comment 1
Помня
преди 1 година
Как Югославия бе водеща държава и как републиките там само поискаха малко самостоятелност от типа на фесерални провинции. Сърбите високомерие отказаха и започнаха война ,стигнаха и до геноцид срещу албанците и в крайна сметка......величествената Югославия бе сведена до малка държавица без излаз на море и с множество проблеми в света и със съседите си. Толкова за сръбският интелект. Сигнализирай за неуместен коментар