След "Северен поток": Откриха теч по петролопровода "Дружба" в Полша

Местопроизшествието е обезопасено

12.10.2022 | 10:09 Редактор: Петя Кръстева
След

Установен е теч по петролопровода "Дружба" в частта му, която преминава през територията на Полша. Това съобщи Ройтерс позовавайки се на оператора на тръбопроводната инфраструктура PERN. Засегната е една от двете нишки на трасето в близост до град Плоцк, който се намира в централната част на страната. 

Петролопроводът е основният път, по който суровият петрол достига до Германия. Към този момент причините за инцидента не са известни - релефът в повредената нишка е бил изключен веднага. Втората линия на газопровода работи без промяна, посочват от PERN. Други елементи от инфраструктурата, включително Померанската секция, която транспортира суров петрол, идващ с танкери до Полша, а след това и до Германия, работи в стандартен режим.

Спасителните служби на PERN и Държавната противопожарна служба незабавно са отишли ​​на място, за да оценят ситуацията, да обезопасят района и да започнат спасителни операции.

В този момент всички служби на PERN (технически, оперативни, вътрешна пожарна и опазване на околната среда) предприемат действия в съответствие с алгоритмите, предвидени за този тип ситуации, посочват още от компанията оператор на съоръжението, цитирани от "Труд".

Местопроизшествието е обезопасено.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във  Facebook ТУК