Британското разузнаване: Украйна обръща войната, руските сили са изтощени

"Путин е взел погрешни решения", твърди шефът на разузнавателната агенция

11.10.2022 | 14:30 Редактор: Искра Ангелова
Британското разузнаване: Украйна обръща войната, руските сили са изтощени

Шефът на разузнавателната агенция на Великобритания Джеръми Флеминг смята, че въпреки ракетните удари на Русия, Украйна извършва обрат в бойните действия срещу изтощените руски сили, чиито боеприпаси са на изчерпване.

В рядка публична изява по-късно днес се очаква Джеръми Флеминг да заяви, че цената, която плаща Кремъл в жива сила и унищожена военна техника е "умопомрачителна". Той смята, че украинските сили постигат обрат на бойното поле и в киберпространството. Флеминг смята, че Владимир Путин е взел погрешни решения след провала да превземе Киев в първите дни на войната и неуспеха да постигне желаното на изток.

Във вече разпространени откъси от речта на шефа на разузнаването се отбелязва, че руските сили са изтощени, а използването на затворници за подсилването им, както и мобилизацията на десетки хиляди неопитни запасняци, говорят за безнадеждната ситуация, в която изпада Русия, съобщава БНР.

Джеръми Флеминг обръща внимание и на Китай, защото смята, че Пекин се стреми към използване на технологиите в космоса и онлайн по начини, които биха могли да представляват огромна заплаха.

Става дума за потенциалната възможност китайското правителство да атакува сателитите на опонентите си по време на конфликт, както и за използване на технологиите за проследяване на хора.

Според Флеминг, Китайската комунистическа партия "се учи от уроците от войната на Русия в Украйна", наблюдавайки как Великобритания и нейните съюзници нанасят удари на руската икономика със санкции.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 1 година
Те затова ги подпукаха с ракети Сигнализирай за неуместен коментар