ВМРО-ДПМНЕ: Българските евродепутати искат заличаване на македонския език

"Договорът за добросъседство е източникът на всички несправедливости", смята Никола Мицевски

06.10.2022 | 14:55 Редактор: Петя Кръстева
ВМРО-ДПМНЕ: Българските евродепутати искат заличаване на македонския език

"Очевидно само правителството на Република Македония не вижда или не иска да види българската политика на отрицание и асимилация спрямо Македония, македонския народ и македонския език. Последното доказателство за това е общото отношение на българските евродепутати", пише депутатът от опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Никола Мицевски във Facebook. 

"Независимо от коя политическа партия идват, те искат заличаване на македонския език", казва Мицевски.

Според него това вече е официалната политика на България спрямо Македония, пише БГНЕС.

"Тя беше потвърдена за пореден път вчера чрез поправки на Съвместната парламентарна комисия в Страсбург, внесени от българските евродепутати, в които те поискаха заличаването на македонския език", се казва още публикацията.

"Уверявам ви, че това няма да е последното изнудване и вето срещу Македония от българска страна, защото вредният Договор за добросъседство, подписан от македонското правителство, го позволява", пише Мицевски.

Според него няма да има промени в Конституцията, докато не бъде премахнат и изменен "изнудващият и асимилаторски Договор за добросъседство, който всъщност е източникът на всички несправедливости, изнудвания, отрицания и омаловажавания на македонския народ".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК