Референдумите приключиха: Над 97% са "за" присъединяването

САЩ готвят резолюция на ООН, която ги осъжда

27.09.2022 | 22:45 Редактор: Ирена Бакърджиева
Референдумите приключиха: Над 97% са

Русия готви анексиране на украински територии след проведените референдуми. Резултатите показаха, че при обработени 100% от протоколите над 97 на сто от жителите на окупираните територии искат да се присъединят към Русия.

В петък руският президент Владимир Путин най-вероятно ще подпише анекс за присъединяването на териториите към Федерацията. Москва остава непоколебима, докато Съединените щати подготвят резолюция на ООН, осъждаща референдумите като фалшиви.

Набързо организираните гласувания се проведоха в продължение на пет дни в източните области Донецк и Луганск и в Запорожие и Херсон на юг, които заедно са около 15 % от украинската територия.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
3 rate up comment rate down comment 0
Popolina
преди 1 година
***!Можеш да мразиш Путин и Русия,никой не ти пречи,но не коментирай решенията на хора,чиято народопсихология не познаваш.Украйна е набързо събрана оттук оттам територия ,напълно безпринципно от такива началници като Никита Хрушчов.Напълно нормално е райони,които са били част от Русия винаги до тогава да искат да се върнат обратно.Това не е фалшификация,нито насилствено налагане на чужда воля.Тук няма политика. Сигнализирай за неуместен коментар