Окупаторите в Мариупол привикват украинци да се бият за Русия след референдума

Елате във военната служба за регистрация и вписване, носете паспорт и лични вещи, гласи съобщението, разпратено до мъжете

27.09.2022 | 15:52 Редактор: Елеонора Танева
Окупаторите в Мариупол привикват украинци да се бият за Русия след референдума

Мъжете в окупирания от Русия Мариупол започнаха да получават съобщения, че трябва да се явят във военната служба на 29 септември с паспорт и лични вещи.

"Жителите на Мариупол получават съобщения с искане да се явят във военната служба за регистрация и вписване. Нашествениците оправдават решението с факта, че Мариупол ще бъде част от Руската федерация след псевдореферендума", заяви кметът на Мариупол Вадим Бойченко.

Градският съвет разпространи снимка на получено съобщение по телефона: "Във връзка с влизането в сила на указа на В. Путин "За частичната мобилизация на гражданите в Руската федерация" ви молим да дойдете на 29 септември във военната служба за регистрация и вписване. Носете паспорт и лични вещи със себе си", пише "Украинская правда".

От Общинския съвет уточниха, че в града отдавна се провежда скрита мобилизация. Кметът на Мариупол съобщи, че руснаците в окупирания град могат да извикат повече от 10 000 души.

Той призова мъжете по всякакъв начин да напуснат окупирания град, за да избегнат принудителна мобилизация и да не рискуват живота си.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК