Най-малко 11 загинали и 18 ранени цивилни украинци при руски обстрел, сред тях и 15-годишен

В Донецка област руските сили са обстрелвали градовете Краматорск, Славянск и Торецк

27.09.2022 | 17:59 Редактор: Ирена Бакърджиева
Най-малко 11 загинали и 18 ранени цивилни украинци при руски обстрел, сред тях и 15-годишен

Канцеларията на украинския президент съобщи за най-малко 11 загинали и 18 ранени цивилни при руски обстрел, предаде Асошиейтед прес. 

При удар по град Первомайский в североизточната украинска Харковска област са загинали осем души, включително и 15-годишно момче, съобщиха украинските власти. Губернаторът на Харковска област Олег Синегубов заяви в коментар, излъчван по телевизията, че "безсмисленият обстрел прилича на опит за сплашване на цивилното население".

В Донецка област руските сили са обстрелвали градовете Краматорск, Славянск и Торецк, като за 24 часа са били убити трима души, а 13 са ранени. Областта е една от четирите, в които установените от Москва власти провеждат референдуми за присъединяване към Русия, предаде БТА.

Руските сили също така са обстрелвали и градовете Никопол и Марганец, които се намират точно срещу контролираната от Русия атомна електроцентрала "Запорожие" на другия бряг на река Днепър, съобщиха украинските власти. В Кривой рог, родното място на украинския президент Володимир Зеленски, руска крилата ракета е ударила местното летище, повреждайки пистата му.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК