Ердоган: Путин иска да сложи край на войната в Украйна възможно най-скоро

"Сега нещата са доста проблематични", заяви турският президент

20.09.2022 | 09:58 Редактор: Искра Ангелова
Ердоган: Путин иска да сложи край на войната в Украйна възможно най-скоро

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган смята, че Русия се стреми да сложи край на конфликта в Украйна възможно най-скоро. Той изрази това мнение в интервю за американската телевизия PBS.

Запитан колко скоро, според него, ще приключи конфликтът в Украйна, турският лидер заяви, че "преди всичко позицията на Русия е много важна". "В Узбекистан се срещнах с руския президент Владимир Путин и имах много подробни разговори с него", каза Ердоган.

Според него руският лидер "е показал, че се опитва да финализира въпроса възможно най-скоро", предаде "Фокус".

Ердоган е на мнение, че сега нещата са доста проблематични: "Ще бъде направена значителна крачка напред". В същото време той подчерта, че иска битката да приключи по мирен начин.

Миналия петък президентите на Русия и Турция проведоха разговори в рамките на срещата на върха на Шанхайската организация за сътрудничество в Самарканд. След срещата лидерът на Кремъл отбеляза, че Ердоган не е предложил да проведе разговори с Володимир Зеленски и също така подчерта, че турският президент има значителен принос за нормализирането на ситуацията, включително за решаването на въпроса с храните.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК