Камила за Елизабет II: Трябва да ѝ е било много трудно да бъде самотна жена в свят, управляван от мъже

Тя си спомни за "големите сини очи" и "незабравимата усмивка" на кралицата

18.09.2022 | 10:32 Редактор: Елеонора Танева
Камила за Елизабет II: Трябва да ѝ е било много трудно да бъде самотна жена в свят, управляван от мъже

Британската кралица Камила консорт отдаде почит на Елизабет Втора.

В интервю за Би Би Си тя си спомни за "големите сини очи" и "незабравимата усмивка" на покойната кралица.

"Трябва да е било много трудно да бъде самотна жена. (По нейно време) не е имало жени премиери или президенти. Тя е била единствената, затова мисля, че е намерила сама своята собствена роля", заявява кралицата консорт в своето първо интервю след кончината на Елизабет Втора на 8 септември.

75-годишната Камила разказва с умиление за "тези прекрасни сини очи, които, когато тя се усмихваше, правеха лицето ѝ да свети", пише БТА. 

"Винаги ще си спомням нейната усмивка. Тази усмивка е незабравима", казва кралицата консорт. Цялото  интервю ще бъде излъчено по Би Би Си днес, преди цяла Великобритания да запази минута мълчание в памет на Елизабет Втора в 20 ч. местно време.

Елизабет Втора не присъства на сватбата на Камила с Чарлз през 2005 г. Тя даде едва през февруари тази година своето съгласие Камила да стане кралица консорт, когато му дойде времето.

Докато миналата година по-малко от половината от британците искаха Камила да стане кралица, то ново проучване, публикувано във вторник, показа, че вече 53 процента от тях са на това мнение, а само 18 на сто са против.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК