Хари облече военната си униформа за мълчаливото бдение край ковчега на Елизабет II (+СНИМКИ)

Желанието е било на крал Чарлз III

18.09.2022 | 07:48 Редактор: Елеонора Танева
Хари облече военната си униформа за мълчаливото бдение край ковчега на Елизабет II (+СНИМКИ)

Всички осем внуци на покойната британска кралица Елизабет Втора се събраха край ковчега ѝ на мълчаливо бдение, предаде АП.

Към синовете на крал Чарлз Трети - принцовете Уилям и Хари, се присъединиха шестимата им братовчеди: Зара Тиндъл и Питър Филипс - деца на принцеса Ан, дъщерите на принц Андрю - принцесите Биатрис и Юджини, и децата на принц Едуард - Лейди Луиз Уиндзор и Джеймс, виконт Севърн.

Принц Уилям, който вече е престолонаследник, стоеше с наведена глава край ковчега откъм главата, а брат му, принц Хари - от другата страна. 

Принц Хари, който е служил в Афганистан като офицер от британските въоръжени сили, носеше цивилни дрехи по време на пренасянето на ковчега на Елизабет Втора от Бъкингамския дворец до Уестминстър Хол в сряда, тъй като вече не изпълнява задължения като член на кралското семейство, информира БТА.

Крал Чарлз Трети обаче е поискал от двамата си синове да носят на бдението своите военни униформи.

Докато внуците на покойната кралица стояха на бдение, хората продължаваха да преминават покрай нейния ковчег, за да ѝ отдадат последна почит, запазвайки мълчание.

Дъщерите на принц Андрю отдадоха почит на своята "любима баба".

"Ние, подобно на мнозина, мислехме, че ще бъдеш тук вечно. И ни липсваш ужасно на всички нас. Ти беше нашият матриарх, пътеводител, нашата любяща ръка и гръб, който ни водеше през този свят. Научи ни на толкова много и ние ще пазим тези уроци и спомени завинаги", написаха принцесите Биатрис и Юджини.

Снимки: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК