Задържаха четвърти човек след нападението срещу вицепрезидента на Аржентина

35-годишният нападател Фернандо Сабаг Монтиел и Бренда Улиарте са обвинени в опит за предварително планирано убийство

15.09.2022 | 08:26 Редактор: Петя Кръстева
Задържаха четвърти човек след нападението срещу вицепрезидента на Аржентина

Аржентинската полиция задържа още един човек във връзка с неуспешното нападение срещу вицепрезидента на страната Кристина Киршнер, съобщи Франс прес.

Заподозреният Николас Габриел Карисо, е близък приятел на Бренда Улиарте, позната на извършителя на нападението, която също беше задържана три дни след атентата. Според съдебни източници анализът на телефона ѝ подсказва, че тя е имала важна роля.

Карисо е член на група, която аржентински медии кръстиха "бандата на захарния памук", защото са продавали тази стока на улицата. През дните преди нападението количката му е била виждана в околностите на жилището на Киршнер, където стотици нейни поддръжници идваха да я поздравят.  Следователите проучват дали това може да е било предварително проучване.

35-годишният нападател Фернандо Сабаг Монтиел и 23-годишната Бренда Улиарте са обвинени в опит за предварително планирано убийство, извършено в съучастие. Във вторник беше задържана и Агустина Диас, приятелка на Улиарте. Двете са разговаряли за атентата срещу Киршнер, съобщи БТА.

В дадените от нея показания Диас заявява, че не е вярвала, че Улиарте е имала наистина намерение да направи това, за което говори, съобщава ТАСС.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК