Лекар: Видът на Елизабет II при назначаването на Тръс бе знак, че тя ще умре до дни

"Изглежда, че има периферна съдова болест", споделя австралийски специалист

13.09.2022 | 22:40 Редактор: Искра Ангелова
Лекар: Видът на Елизабет II при назначаването на Тръс бе знак, че тя ще умре до дни

Смъртта на най-дълго управлявалия монарх на Великобритания - кралица Елизабет II, разтърси целия свят. А спекулациите за здравето ѝ се засилиха в последната година, особено след смъртта на любимия ѝ принц Филип.

Лекар от Австралия споделя, че крехкият вид на кралицата, който се видя при назначаването на Лиз Тръс за министър-председател на Великобритания, предсказва, че тя ще умре до дни.

Д-р Деб Коен-Джоунс, която живее в Пърт, казва, че ръцете на Елизабет II са били признак на влошено здравословно състояние.

"Изглежда, че има периферна съдова болест. Това е нарушение на кръвообращението, което кара кръвоносните съдове извън сърцето и мозъка ви да се стесняват или блокират. Понякога това може да доведе до сърдечна недостатъчност. Ако периферното ви кръвообращение е толкова лошо, то органите ви не получават добро кръвоснабдяване - признак на мултиорганна недостатъчност", допълва медикът, цитиран от "Дейли Мейл".

Какво е периферна съдова болест?

Периферна съдова болест, или наричана още периферна артериална болест, е бавно и прогресиращо нарушение на кръвообращението.

Може да засегне всеки кръвоносен съд извън сърцето, включително артериите, вените или лимфните съдове. Органите, кръвоснабдявани от тези съдове, като мозъка и краката, може да не получат достатъчно приток на кръв, за да функционират правилно. Най-често са засегнати краката и стъпалата.

Ръцете на покойната кралица бяха на петна, което обикновено се случва, когато сърцето вече не е в състояние да изпомпва кръвта ефективно.

Според д-р Джошунс не може да се каже откога ръцете на кралицата са по този начин, тъй като монархът от известно време не се появяваше толкова често на публично място, а когато го правеше - често носеше ръкавици.

Бъкингамският дворец обяви кончината на 96-годишната кралица в 18:30 часа в четвъртък.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 1
Митьо
преди 1 година
Като разбрала коя ще управлява страната й, предпочела да умре, отколкото да гледа резили и разруха! Сигнализирай за неуместен коментар
1
6 rate up comment rate down comment 2
Калина
преди 1 година
Рядко *** материал, чак срамен. Подобен пасквил отива на долнопробно жълто издание. "Един от някъде каза, че жена на 96 години можело да умре". Поне изтрийте този ***. Сигнализирай за неуместен коментар