ВМРО-ДПМНЕ: Не може България само да поставя условия, а РСМ да поема задълженията

Договорът за добросъседство и приятелство бил в основата на всички проблеми

13.09.2022 | 13:50 Редактор: Ваня Кузманова
ВМРО-ДПМНЕ: Не може България само да поставя условия, а РСМ да поема задълженията

Договорът за добросъседство и приятелство с България е в основата на всички проблеми и затова е необходим референдум и мобилизация на хората срещу него. Не може Македония само да поема задължения, а България да поставя условия, твърди в свое изявление опозиционната македонска партия ВМРО-ДПМНЕ.

"Договорът с България, подписан от Заев и продължен от Ковачевски, е отровно дърво, което ражда отровни плодове и какви са последиците от такова споразумение виждаме днес. Този договор с България е в основата на отрицанието на македонския език, идентичност и история", се казва в изявлението.

Според опозицията изследвания показват, че над 60% от македонците биха подкрепили референдума. Тя призовава заедно с референдума да се върви и към предсрочни парламентарни и президентски избори, пише БГНЕС. 

Малко по-рано днес партия Левица обяви официално, че ще даде парламентарна и партийна подкрепа за провеждането на референдума.

Днес се очаква председателят на парламента Талат Джафери да даде своя отговор за стартиране на инициативата за провеждане на референдум против Договора за добросъседство с България.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК