Крал Чарлз поведе процесията с тленните останки на Елизабет II (ВИДЕО)

Шотландия се сбогува с Нейно Величество

12.09.2022 | 17:18 Редактор: Искра Ангелова

 

Шотландия се сбогува с кралица Елизабет. Стотици хиляди чакаха с часове, за да се простят със своята кралица.

Шествието, с което ковчегът с тялото на кралицата беше закарано закарано до катедралата "Сейнт Джайлс", приключи. Новият крал - Чарлс III, беше плътно зад колата, която водеше процесията.

И четирите деца на кралицата, освен Чарлз - принцеса Ан и съпругът ѝ, както и принцовете Андрю и Едуард - вървяха зад катафалката.

Кола зад тях превозваше Камила, кралицата-консорт, и Софи, графинята на Уесекс, съпругата на принц Едуард.

След края на процесията, в катедралата започна служба, която ще продължи около час. Около 19 часа на опечалените ще бъде разрешено да видят ковчега на кралицата.

А днес за пръв път Чарлз II направи обръщение към парламента в качеството си на крал, след като се възкачи на трона след смъртта на майка си кралица Елизабет II.

На тържествена церемония в най-старата зала в британския парламент "Уестминстър хол" председателите на Камарата на общините и на Камарата на лордовете поднесоха съболезнованията на депутатите и благородниците на крал Чарлз III и кралицата-консорт Камила.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Последно....Крал Чарлз втори или трети? Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 1 година
Абе неграмотници, оправете си граматиката и правописа! Срамота, че се наричате журналисти. Нямате ли редактор, който да ви проверява какви глупости пишете? Сигнализирай за неуместен коментар