Зеленска: Докато британците броят пенитата в сметките си, ние броим нашите жертви

Първата дама на Украйна споделя, че рядко вижда съпруга си сега, но двамата разговарят всеки ден

04.09.2022 | 16:06 Редактор: Теодора Патронова
Зеленска: Докато британците броят пенитата в сметките си, ние броим нашите жертви

Ако подкрепата за Украйна беше по-силна, тази криза щеше да бъде по-кратка. Това заяви първата дама на Украйна - Олена Зеленска, в интервю за Би Би Си.

В интервюто, записано в Киев, Зеленска казва също, че докато британците броят пенита, то украинците броят жертви и, че е важно да се изтъкват колко са жертвите на войната. 

"Разбирам, че ситуацията е много тежка. Но нека да припомня, че по време на епидемията от Ковид-19, а тя все още не е отминала, имаше също увеличение на цените, Украйна също беше засегната". Зеленска допълва, че и сега цените се увеличават в Украйна, но в допълнение са убивани и хора. "Така, че когато вие започвате да броите пенитата в банковата си сметка, или в джоба си, ние правим същото и броим нашите жертви", казва тя.

Пред Би Би Си Зеленска казва, че е трудно за хората извън Украйна да разберат въздействието на войната върху украинския народ, но е важно да се споделят истории относно жертвите в конфликта, съобщи БТА.

В интервюто Зеленска говори и за съпруга си. Тя казва, че се е почувствала обидена, когато някои хора са останали изненадани от трансформирането му от телевизионен актьор във военновременен лидер. "Той е мъжът, когото винаги съм познавала. Той няма да направи нищо по-различно", казва тя.

Зеленска споделя и, че рядко вижда съпруга си сега, но двамата разговарят всеки ден.

Запитана дали смята да дойде във Великобритания, която  е домакин на Евровизия, тъй като Украйна, спечелила конкурса тази година, бе сметната за прекалено несигурна, за да го организира догодина, Зеленска казва, че би искала това. И допълва, че чувства и горчивина от факта, че победителите няма да са домакини на събитието.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
Име
преди 1 година
Да беше мислил, преди да разградиш бандитската си общност... Сигнализирай за неуместен коментар