Работници в Мариупол "тихо бетонират" труповете в Драматичния театър, заливат ги с белина

Руснаците започнали реконструкция на бомбардираната сграда

31.08.2022 | 15:35 Редактор: Елеонора Танева
Работници в Мариупол

Руснаците започнали реконструкция на Драматичния театър в Мариупол. По думите на местните - за да скрият доказателства за убийството на около 600 цивилни.

На 16 март адски взрив в театъра уби стотици бежанци, които там търсеха спасение от бомбите. Русия и Украйна с месеци се обвинява взаимно за смъртоносната атака. А по последни данни около 600 за жертвите в и около театъра.

"По време на "реконструкцията" на Мариуполския драматичен театър, където при бомбардировките загинаха хора, нашествениците заливат труповете с бетон ги поливат с белина", пише в профила в Telegram на Въоръжените сили на Украйна.

Местни жители твърдят, че на строителите е било наредено да не вдигат шум и да не изваждат труповете, а да "бетонират тихо", пише "Украинская правда".

Един от работниците се оплакал, че доставката на белина се бави. Според него където има много тленни останки, те първо трябва да бъдат залети обилно с белина, защото ако само бъдат бетонирани, вонята на разлагащите се трупове ще пробие и през бетонната плоча.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
16 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 1 година
Това става през 2022 година...в Европа...Пълно безобразие...Срам за човеците! Сигнализирай за неуместен коментар
1
14 rate up comment rate down comment 20
Байдън
преди 1 година
Боже, още ли продължава да съществува този фейк? След седмица и за Буча да пуснете.. Сигнализирай за неуместен коментар