Властите в Мариупол: Окупаторите готвят танц върху кости в Драматичния театър (+СНИМКИ)

Русия планира да открие театралния сезон на 10 септември с концерт

14.06.2022 | 11:26 Редактор: Елеонора Танева
Властите в Мариупол: Окупаторите готвят танц върху кости в Драматичния театър (+СНИМКИ)

Драматичният театър в Мариупол ще отвори врати на 10 септември. Това съобщи временно изпълняващият длъжността генерален директор Иля Солонин, цитиран от Риа Новости.

Той участва в тур за журналисти, организиран от руското министерство на отбраната. Според него новият сезон ще бъде открит с два-три танцови и поп-концертни номера, както и театрално представление.

Съветник на кмета на Мариупол Петр Андрюшченко коментира остро заявката за спектакли на сцената на Драматичния театър, в който бяха убити стотици цивилни.

"Танц върху костите, представление на гробището. И всичко е организирано от окупаторите заедно с техни сътрудници. Следващия път, когато цинична Русия повдигне въпроса за хуманизма, просто запомнете това послание", написа Андрюшченко в Telegram.

Според руското военно ведомство театърът е взривен от азовски националисти, срещу които на 16 март е образувано наказателно дело в Руската федерация. Министерството на отбраната на Русия отхвърли всички обвинения за въздушен удар по сградата на драматичен театър. Руските военни заявиха, че членове на "Азов" са минирали сградата и са я взривили с хората в нея.

Снимки: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК