Украйна: Руски въздушен удар уби две легендарни малки актриси в Мариупол

"Войната отнема най-доброто", заяви съветникът на кмета Петро Андрюшченко

24.04.2022 | 11:05 Редактор: Искра Ангелова
Украйна: Руски въздушен удар уби две легендарни малки актриси в Мариупол

Две момиченца, деца - актриси, които са играли в основни представления в театъра в Мариупол, са били убити от руски атаки в града. Това съобщи съветникът на кмета Петро Андрюшченко пред ВВС.

"Войната отнема най-доброто. Две момичета, двете очарователни малки актриси - Елизавета и Соня, загинаха в Мариупол". Момичетата са играли ролята на Люси, герой в Лъвът, вещицата и гардеробът, една от класическите детски приказки в "Хрониките на Нарния" на К. С. Луис.

Руски въздушен удар на 16 март унищожи театъра в града - инцидент, широко осъден като военно престъпление. Поне 300 цивилни загинаха, след като главно жени и деца са се укривали в мазето на театъра по това време, припомня БГНЕС.

Не се съобщава дали децата са загинали по време на тази атака или на друга.

Русия отрича да е нападала цивилни и твърди - без доказателства, че Украйна е изфабрикувала този и други инциденти. По-голямата част от Мариупол вече е напълно срината със земята след седмици на руски обстрел, припомня медията.

Андрюшченко описва като "тъжна символика" фактът, че Луис поставя "Лъвът, вещицата и гардеробът" на фона на германската бомбардировка над Лондон през 1940 г.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК