Байдън разкритикува републиканците, предани на Доналд Тръмп

Упрекна ги, че не са гласували в подкрепа на увеличаване на директните инвестиции

31.08.2022 | 10:13 Редактор: Ваня Кузманова
Байдън разкритикува републиканците, предани на Доналд Тръмп

Президентът на САЩ Джо Байдън атакува онези републиканци, които са верни на Доналд Тръмп. Това стана по време на негово пътуване до щата Пенсилвания, предаде Франс прес.

На проява в Уилкс Бар демократът заяви, че е решен да забрани щурмовите пушки в САЩ и разкритикува нежеланието на консерваторите да регулират притежаването на огнестрелни оръжия, защото се страхуват от мощното оръжейно лоби -  Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия.

"За бога каква е логиката да има военни огнестрелни оръжия извън военна зона", заяви Байдън в реч в американския град, който се намира недалеч от родния му Скрантън.

За да спази обещанието си за забрана на федерално ниво на щурмовите огнестрелни оръжия, Байдън ще трябва не само да запази и консолидира контрола си в Сената, но също и да спечели изборите за Камара на представителите - сценарий, който за момента изглежда малко вероятен, въпреки лекото нарастване на рейтинга на демократите в допитванията.

В речта си президентът упрекна и републиканците, че не са гласували в подкрепа на увеличаване на директните инвестиции за установяване на по-тесни връзки между полицейските служители и гражданите на общините, предаде БТА.

Байдън разкритикува и най-радикалните консерватори, предани на Тръмп, заради тяхната подкрепа за метежниците, нахлули в Конгреса на 6 януари 2021 г., и заради техните критики към ФБР, което разследва бившия президент.

"Не ми казвайте, че подкрепяте силите на реда, ако не осъждате случилото се на 6 януари", заяви Байдън по адрес на привържениците на Тръмп. "На чия страна сте? Вие не можете да бъдете на страната на полицията и на страната на бунта", допълни той пред свои симпатизанти.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК