От Запорожие бягат с автобуси заради риск от изтичане на радиация

Видеозаписи показват транспортирането на руска военна техника от Нижни Новгород до Ростовска област

28.08.2022 | 13:57 Редактор: Елеонора Танева

Предупреждения и взаимни обвинения за обстрелите и рисковете, свързани с АЕЦ "Запорожие". Има риск от изтичане на радиация от АЕЦ "Запорожие" заради руските обстрели, предупреди украинският енергиен оператор. 

Властите в Запорожието са готови за всякакво развитие на ситуацията около най-голямата атомна електроцентрала в Европа. Разработен е и план за евакуация на населението при необходимост, заяви ръководителят на назначената от Москва областна администрация. Страховете карат местните да бягат от областта и пореден автобус потегли тази сутрин. 

Украйна и Русия продължават да се обвиняват взаимно за обстрела на централата. Русия обаче е изпратила доказателства до ООН за украински обстрел. 

Междувременно снимки и видеозаписи показват транспортирането на руска военна техника от Нижни Новгород до Ростовска област. От тях се виждат комплексите "Бук", което свидетелства за прехвърлянето на голямо формирование. Превозват се още инженерни и сапьорни машини, гаубици, танкове, бойни машини на пехотата, камиони и цистерни с гориво. 

Въпреки това обаче Русия е решила да изтегли 10 от своите бойни самолети от окупирания Крим. Зад това решение вероятно стоят зачестилите взривове и поражения. А видео, публикувано от руска телевизия, показва как украинските военни прихващат и приземяват руски дрон.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русинова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
4 rate up comment rate down comment 1
Люб
преди 1 година
Какви обстрели бе хора руснаците са в АЕЦ и да си посипват главите с бомби вие като пишите дадена статия разсъждавате ли логически Сигнализирай за неуместен коментар