Зеленски: Не ни е страх от ракети и танкове, страшни са оковите. След 6 м. знаем кой ни е приятел

Краят на войната ще дойде с победата, заяви украинският президент

24.08.2022 | 10:38 Редактор: Елеонора Танева
Зеленски: Не ни е страх от ракети и танкове, страшни са оковите. След 6 м. знаем кой ни е приятел

"Свободни хора на независима Украйна! Преди шест месеца Русия ни обяви война. На 24 февруари в цяла Украйна се чуха експлозии и изстрели. На 24 февруари ни казаха: Нямате шанс. На 24 август казваме: Честит Ден на независимостта, Украйна! С тези думи президентът Володимир Зеленски се обърна към своите сънародници.

Той подчерта, че през последните 6 месеца Украйна е променила историята, света и себе си. 

"Сега знаем със сигурност кой е наш истински брат и приятел. Кой не е загубил името и репутацията си и който се притесняваше, че терористите ще запазят лицето си. От кои наистина нямаме нужда и къде вратите наистина са отворени за нас. И целият свят разбра кои са украинците. И какво е Украйна. Никой повече няма да каже: това е някъде там, близо до Русия", заяви Зеленски, цитиран от "Украинская правда".

Подчерта също, че украинците са направили своя избор - едни избрали Мариупол, други - Монако.

И посочи какво означава край на войната: Казвахме мир. Сега казваме - победа. Не можем да разберем терористите. Въпреки че разбираме руския език, който вие дойдохте да защитите. Джонсън, който говори на английски, е много по-разбираем и близък до нас от убийците, изнасилвачите и мародери, които направиха всичко това на руски.

И категорично зави: Не сядаме на масата за преговори, не защото ни е страх от пистолета в челото. За нас най-страшното желязо не са ракетите, самолетите, танковете, а веригите. Не окопите, а оковите.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 1 година
Празнично се е нашмъркал.... Сигнализирай за неуместен коментар