fallback

Зеленски: Русия ще получи мощен отговор, ако увеличи атаките

Очакванията са за активни нападения около Деня на независимостта на Украйна

23.08.2022 | 15:02 Автор: Елеонора Танева

Ако руските атаки се увеличат за Деня на независимостта на Украйна, Русия ще получи мощен отговор. Това заяви президентът Володимир Зеленски на пресконференцията с полския си колега Анджей Дуда.

"Какво ще направи Украйна, ако нападнат Киев? Същото като сега. За мен, както и за президента, сигурен съм, както за всеки украинец, Киев, Чернигов, Донбас са еднакви. Там живеят все наши украинци. В Харков, Запорожие. Отговорът ще бъде същият в тези градове. Ако ни ударят - ще получат отговор, мощен отговор. Всеки ден този отговор ще се увеличава. Ще става все по-силен и по-силен", каза Зеленски, цитиран от "Укринформ".

Той уточни, че има информация от украинското разузнаване и чуждестранни партньори за плановете на Русия за мощни атаки около 23-24 август. Зеленски отбеляза, че подобна заплаха от Русия е ежедневна и постоянна от началото на войната.

По-рано той предупреди украинците, че в седмицата, в която празнуват Деня на независимостта, Русия може да прибегне до особено брутални действия. И ги призова да не се поддават на провокации.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Свят
fallback