Зеленски: Русия ще получи мощен отговор, ако увеличи атаките

Очакванията са за активни нападения около Деня на независимостта на Украйна

23.08.2022 | 15:02 Редактор: Елеонора Танева
Зеленски: Русия ще получи мощен отговор, ако увеличи атаките

Ако руските атаки се увеличат за Деня на независимостта на Украйна, Русия ще получи мощен отговор. Това заяви президентът Володимир Зеленски на пресконференцията с полския си колега Анджей Дуда.

"Какво ще направи Украйна, ако нападнат Киев? Същото като сега. За мен, както и за президента, сигурен съм, както за всеки украинец, Киев, Чернигов, Донбас са еднакви. Там живеят все наши украинци. В Харков, Запорожие. Отговорът ще бъде същият в тези градове. Ако ни ударят - ще получат отговор, мощен отговор. Всеки ден този отговор ще се увеличава. Ще става все по-силен и по-силен", каза Зеленски, цитиран от "Укринформ".

Той уточни, че има информация от украинското разузнаване и чуждестранни партньори за плановете на Русия за мощни атаки около 23-24 август. Зеленски отбеляза, че подобна заплаха от Русия е ежедневна и постоянна от началото на войната.

По-рано той предупреди украинците, че в седмицата, в която празнуват Деня на независимостта, Русия може да прибегне до особено брутални действия. И ги призова да не се поддават на провокации.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 2
кочина
преди 1 година
Украйна е държава, занимаваща се с тероризъм! А в армията й има батальони и полкове от фашисти! Сигнализирай за неуместен коментар