САЩ към американците в Украйна: Незабавно напуснете страната, Русия ще засили ударите

"Ако чуете силна експлозия или се включат сирени, незабавно потърсете прикритие", се казва в предупреждението

23.08.2022 | 11:28 Редактор: Ирена Бакърджиева
САЩ към американците в Украйна: Незабавно напуснете страната, Русия ще засили ударите

Държавният департамент на САЩ издаде предупреждение за сигурността, в което се казва, че през идните дни Русия ще засили усилията си за нанасяне на удари по украинската цивилна инфраструктура и правителствени учреждения и американското посолство в Киев призова гражданите на САЩ, които все още са в Украйна, незабавно да напуснат страната, предаде Асошиейтед прес.

"Ако чуете силна експлозия или се включат сирени, незабавно потърсете прикритие", се казва в предупреждението на Държавния департамент.

То беше издадено, след като вчера американското разузнаване разсекрети информация, според която Русия е активизирала усилията си да нанася удари срещу цивилната инфраструктура, каза запознат служител, предаде БТА.

Президентът на САЩ Джо Байдън разговаря в неделя с британския премиер Борис Джонсън, френския президент Еманюел Макрон и германския канцлер Олаф Шолц за своите опасения относно обстрела близо до Запорожката АЕЦ в Украйна. Той призова надзорния орган на ООН  за атомна енергия да посети централата. Служителят обаче каза, че информацията от разузнаването не е конкретно свързана с Запорожката АЕЦ.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
БРЕЙ .... СТАВА НЕЩО
преди 1 година
АКО ТОВА НЕ Е ФАЛШИВКА, ПРЕЗ ЗИМАТА НА НИКОЙ НЯМА ДА ТРЯБВА ТОПЛИНА И ХРАНА. ТАКА, ЧЕ С ГАЗПРОМ Е БЕЗПОЛЕЗНО ДА СЕ СКЛЮЧВА 10 ГОДИШЕН ДОГОВОР. .... ЩЕ МАНДЖАТ ЧЕРВЕИТЕ ....ОФ, ДАНО СЕ РАЗМИНЕ! ДА ЖИВЕЕ ПУТИН! Сигнализирай за неуместен коментар