Брюксел ни погва защо бавим газовата връзка с Гърция

Тя е част от европейския проект за вертикален коридор

21.08.2022 | 14:00 Редактор: Искра Ангелова
Брюксел ни погва защо бавим газовата връзка с Гърция

Европейската комисия има основание да провери защо България бави изграждането и експлоатацията на газовата връзка с Гърция. Такава проверка се предлага в открито писмо, което е пратено в Европейската комисия от бившия енергиен министър на Румъния. Той е и председател на Агенцията на Европейския съюз за сътрудничество в енергийните регулации.

В писмото той предлага да се предприемат мерки за ускоряване на пускането на интерконектора Гърция - България. Част от тези мерки, според него, са да се провери защо не са спазени поетите ангажименти.

В писмото се посочва, че връзката е част от европейския проект за вертикален коридор с цел да се диверсифицират маршрутите и особено източниците на природен газ.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
1 rate up comment rate down comment 0
продажници
преди 1 година
Кой бави връзката? ГЕРБ я бавеше 10 години! Заради корупционни интереси. След това, ПП - Кирето и Кокорчо спряха договора с Газпром, за да се покажат лоялни и верни евро-атлантически ***, но от некадърност или други интереси забавиха интерконектора! Защо почти всички български политици са продажни *** на чужди интереси? Защо няма правосъдие? До кога ще тъпчем в тази гнила политическа система? Не е ли време за Президентска Република? Сигнализирай за неуместен коментар