Кличко получавал заплахи от офиса на Зеленски: Бях и оставам гражданин на Украйна

"Прекарах по-голямата част от живота си в Германия и Америка", заяви кметът на Киев

15.08.2022 | 16:12 Редактор: Искра Ангелова
Кличко получавал заплахи от офиса на Зеленски: Бях и оставам гражданин на Украйна

Кметът на Киев Виталий Кличко говори за заплахите, които получава от канцеларията на президента на Украйна, след като подписа отворено писмо с молба да върне гражданството на началника на щаба за отбрана на Днепър Генадий Корбан, съобщава РИА Новости.

"Ще ви кажа една тайна. След като подписах писмото, с мен проведоха разговор с намек: "Толкова си инициативен, а все още не сме се захванали с твоето немско гражданство", каза Кличко в интервю за Babel.

Той отбеляза, че би бил много изненадан, ако му предложат в замяна на украинския паспорт, да избира американски или немски предпочита.

"Наистина прекарах по-голямата част от живота си в Германия и Америка. И имах възможност да получа гражданство, дори имаше такива предложения, но защо? Бях и оставам гражданин на Украйна, нямам други паспорти", добави кметът на Киев, цитиран от "Труд".

Фактът, че Корбан е лишен от украинско гражданство, стана известен в края на юли. Самият той каза, че граничарите не са го пуснали в страната и са му отнели паспорта, позовавайки се на указ на Зеленски. Официално този документ не е публикуван, но медиите твърдят, че освен Корбан в него фигурират олигархът Игор Коломойски и съпредседателят на партията "Опозиционна платформа - За живот" Вадим Рабинович. След това Корбан се обърна към Зеленски с молба да му помогне да влезе в Украйна.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК